facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapTanodaHírek, aktualitások

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 130 vendég és 0 tag böngészi

Hírek, aktualitások

Nagykanizsai „Lumina-Lámpás” Tanoda TÁMOP-3.3.9.A-12/2-2012-0091

A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Nagykanizsa „Lumina- Lámpás” Tanoda című, TÁMOP-3.3.9.A-12/2-2012-0091 azonosítószámú pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra alkalmasnak minősítette. A pályázatot benyújtó DRVSZ 2013. április 10-én 30 000 000 Ft (100 %) vissza nem térítendő támogatásra jogosult. A projekt 2013. augusztus 1. napjától 2015. június 30. napjáig tart. 

 

A Nagykanizsai „Lumina- Lámpás” Tanoda 30 fő hátrányos helyzetű, többségében halmozottan hátrányos helyzetű és roma származását vállaló nagykanizsai 5-12. osztályos tanuló fejlesztését, támogatását kívánja térítésmentesen megvalósítani.

A projekt kezdetén a tanodai tanulók bemeneti mérése kiterjed a szociális háttér, a családi háttértényezők felmérésére, a kulcskompetenciák szintjének mérésére, az érdeklődési kör és a tehetség feltárására, továbbtanulási tervek feltérképezésére.

 

A diákok részére a mentorok, és az ifjúságsegítő munkatárs egyéb csoportfoglalkozásokat is tartanak, melyek során közösségépítő, indirekt képességfejlesztő tevékenységek, játékok kerülnek megszervezésre.

A négy pedagógus munkatárs heti 10-10 órában valósítja meg a fejlesztéseket, egyéni igényeket figyelembevevő órarendek alapján, az ifjúságsegítő munkatárs heti 20 órában a tanoda programjait koordinálja, a fejlesztéseken túli időben nyújt segítséget a felkészülésben, de szabadidős tevékenységek biztosításában is szerepet vállal.

 

A mentorok elsősorban a nevelési célok megvalósításában, a családdal történő kapcsolattartásban, családi gondozó tevékenységben, személyiségfejlesztésben, pályaorientációban játszanak szerepet. Az esélyegyenlőségi munkatárs, mentor feladata kiterjed továbbá az identitás megerősítését célzó programok előkészítésével, a különböző szociális és tanulmányi támogatások szakszerű és rendszeres tájékoztatásával, a munkaerő-piaci és foglalkoztatási tréningek, képzések, lehetőségek közvetítésével, a szociális adminisztrációs szolgáltatás biztosításával is.

 

A művészeti és önismereti klub vezetője havi 4 alkalommal 4 órás időtartamban végzi támogató tevékenységét, mely a tanulók személyiségének, önismeretének megerősítését, a konfliktuskezelés elfogadott lehetőségeinek, az erőszakmentes kommunikáció formáinak elsajátítását, fejlesztését célozza a művészet eszközeinek segítségével.  A fejlesztésben szerepet játszó fő művészeti ágak a zene és az irodalom.

 

A Nagykanizsai „Lumina-Lámpás” Tanoda várja azon gyermekek jelentkezését, akik:

- általános, vagy középiskolába járnak

- hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetűek

- igénylik, és önként vállalják az együttműködést

Jelentkezni lehet a Nagykanizsa Zrínyi u. 42. szám alatt, előzetesen egyeztetett időpont alapján is, mely a 93/ 311-550 telefonszámon.

 

A sajtóközlemény az alábbi linken is elérhető:

http://issuu.com/maraton/docs/nkm_140124

 

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg