facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapProgramjainkMegvalósult programokMegvalósított programjaink 2011. évben

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 136 vendég és 0 tag böngészi

Megvalósított programjaink 2011. évben

 • IV. Országos Roma Fesztivál
 • Működési támogatás
 • Honlap Készítés
 • "A roma kisebbség integrációja veszteségek nélkül" konferencia
 • Energiamegtakarítást eredményező hagyományos gömbizzók energiatakarékosra történő cseréje céljából megvalósult program
 • Konerencia
 • Tanulmányi verseny
 • Tánc
 • Működési támogatás
 • Tehetség műhely


A tehetséggondozó program 20 fő nagykanizsai roma származású/hátrányos helyzetű tehetséges 5-10. osztályos tanulónak a megsegítését, támogatását, fejlesztését kívánja biztosítani.

A műhely programja során a diákok projektek megvalósítása kapcsán kapnak segítséget tehetségük kibontakoztatásához, fejlesztéséhez. Negyedévenként valósítanak meg egy-egy társadalomtudományi kérdéseket feszegető témát, melyet több tudomány oldaláról vizsgálhatnak, elemeznek. Ehhez a munkához a szakterület szakemberei, jó ismerői adnak támogatást, segítséget. A témák összeállításánál hangsúlyos szerepet kap a tehetségműhely roma identitást erősítő, hagyományápoló feladata, szerepe. Kiemelt cél e tekintetben, hogy a diákok saját szerepüket, helyzetüket pozitív módon tudják beépíteni a többségi társadalom által biztosított

A program során a foglalkozások mellett önkéntes segítő szakemberek, illetve tehetségsegítő roma fiatalok (ifjúságsegítők) közreműködésével szabadidős, tudásbővítő, önismeret fejlesztő, kulturális, kézműves programok is biztosítottak további 60 órában. Igyekszünk jó kapcsolatot kialakítani a családdal, a szülőkkel, ezt erősíti a családi napok megszervezése, melyet negyed évenként 1 alkalommal tart a tehetségműhely. A roma származású és hátrányos helyzetű rétegek fiataljainak esetében hangsúlyosabb a család befolyása, szerepe a tanulást elfogadó vagy elutasító attitűdök kialakulásában, így a Műhely is nagyobb odafigyeléssel tekint erre a bázisra.

Táncműhely

A program során a diákok a táncokat tájegységekre bontva az alapoktól kezdve sajátítják el. Folyamatos gyakorlásokkal egyre inkább elmélyülve a tánc világába, az egyszerűbb alaplépésektől a bonyolultabb koreográfiájú tánclépésekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, melyeket sikeresen elsajátíthatnak.

A táncmozdulatok, lépések és koreográfiák tanulásán kívül a foglalkozások kapcsán ismereteket szereznek az adott tájegység néprajzáról, szellemi és tárgyi kultúrájáról is. Ezek összességében biztosítják, hogy komplex módon tudják megközelíteni a diákok az adott terület népi kultúráját, roma hagyományait, szokásait.

Ehhez a munkához a szakterület szakemberei, jó ismerői adnak támogatást, segítséget. A témák összeállításánál hangsúlyos szerepet kap a tehetségműhely identitást erősítő, hagyományápoló feladata, szerepe.

A program során a foglalkozások mellett önkéntes segítő szakemberek, illetve tehetségsegítő roma fiatalok (ifjúságsegítők) közreműködésével szabadidős, tudásbővítő, önismeret fejlesztő, kulturális, kézműves programok is biztosítottak további 60 órában.

Igyekszünk jó kapcsolatot kialakítani a családdal, a szülőkkel, ezt erősíti a családi napok megszervezése, melyet negyed évenként 1 alkalommal tart a tehetségműhely. A roma származású és hátrányos helyzetű rétegek fiataljainak esetében hangsúlyosabb a család befolyása, szerepe a tanulást elfogadó vagy elutasító attitűdök kialakulásában, így a Műhely is nagyobb odafigyeléssel tekint erre a bázisra.

Mindkét műhely esetében a résztvevők számára évközben egy kirándulást is szervezünk, továbbá 2011-ben tábort szervezünk számukra.

A tábor céljai:

 • A műhely foglalkozásain részt vevő diákok tehetségének élményszerű fejlesztése
 • Az év közben feldolgozott projektek újszerű megközelítése
 • A felvetett témák komplex feldolgozásának gyakorlása
 • Aktív és minőségi kikapcsolódás biztosítása

Az értékes és kulturális élményekben gazdag szabadidős tevékenység, pihenés iránti igény megalapozása.

Elérhetőségeink

 • +36 / 93 311 - 550
 • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg