facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapProgramjainkMegvalósult programokV. Országos Roma Fesztivál 2012.

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 139 vendég és 0 tag böngészi

Rendezvény időpontja: 2012.06.09.
Helye: Kiskastély, 8800 Nagykanizsa Erzsébet tér 15.
Látogatói létszám: kb. 4000 fő

Fesztivál részletes programja:

 

Előkészítési szakasz:

Az előkészületi munkálatok során nagy szerepet kaptak önkénteseink. A program munkálataiban most is nagyon szívesen vállalva tették dolgukat. A meghívók, szórólapok, plakátok elkészítésében, valamint azok kiosztásában is nagy segítséget nyújtottak.

Az idei év során megrendezett programunk ismét egy színes és igazán színvonalas előadásokkal tarkított rendezvény bemutatására valósulhatott meg.

 

Megvalósítási szakasz:

Program:

12:00 Rendezvényt egy kiállítással nyitotta meg Nagy József György DRVSZ elnöke, melyet Ferkovics József roma festőművész alkotásaiból tekinthettek meg az ellátogatók a rendezvény egész ideje alatt az ellátogatók.

12:20 (Interaktív kiállítás Ferkovics Józseffel)

13:00 Fesztivál megnyitója

Beszédet mondott Nagy József György DRVSZ elnöke

13:30 Elisheba hastáncos műsora- Nagykanizsa

14:00 Romungro Gipsy Band- Csorna

14:30 Nagykanizsai Vörös Rózsák hagyományőrző Néptáncegyüttes- Nagykanizsa

15:00 Szünet

15:30 Roma csillagok- Pécs

15:50 Kanizsa Csillagai

16:20 Roma zenei tehetségkutató

18:20 Szünet

18:40 Bogdán Norbert- Nagykanizsa

19: 00 Orsós Vendel- Nagykanizsa

19:30 Zenei tehetségkutató eredmény hirdetése

19:50 Fesztivál és a kiállítás zárása

 

A fesztivál alatt megtekinthető kiállításra nagy érdeklődés volt, hiszen Ferkovics József művei nem csak kis országunk büszkeségei, hanem elmondhatjuk hogy világhírnevűek képei.

Az idei évben megrendezett immár V. Országos Roma Fesztiválunk-ra ismételten büszkén mondhatjuk, hogy kiváló és színvonalas műsort sikerült összeállítanunk. Évről évre több résztvevője van rendezvényünknek, ezt pozitívan könyveljük el, és bízunk benne, hogy ez a további évek során is megmarad.

Mint minden fesztiválunknak, most is a diszkrimináció mértékének csökkentése, a különböző társadalmi rétegek, és csoportok elfogadtatása, valamint a roma népművészet továbbörökítése volt a célunk.

Hisszük, hogy szervezetünk ebben minden évben sokat tesz, hogy ezen értékek képviselve legyenek, nem csak ezen program keretein belül, hanem az egyesület egész munkássága kapcsán. Mivel a roma kisebbség kirekesztettsége, a többségi társadalomtól való lemaradása, és integrációjának hiánya számos problémát szül, ezért Szövetségünk jelen rendezvényével is egy lépést kívánt tenni mindezen problémák megoldása érdekében. A zene, tánc, és a fesztiváli hangulat oldja a társadalmi csoportok közötti feszültséget, elősegítve az ellentétek feloldását. Rendezvényünk éppen ezért nem csak a roma lakosságnak szólt, hanem a többségi társadalom tagjait is szeretettel vártuk. Ahogyan a mellékelt fényképek is mutatják, a közönség soraiban fiatalok, és idősek, romák és nem romák is voltak. A fesztivál megszervezésének sikerét mutatja, hogy a rendezvény megvalósítására bérelt terem teljesen megtelt.

Roma kulturális rendezvényünk úgy érezzük, hogy hozzájárult ahhoz, hogy a roma kisebbség megőrizze identitását.


A tehetségkutató – programelemnek nagy sikere volt ismételten, bemutatkozhattak olyan amatőr fiatal roma zenészek, akik előtt még nagy út áll. A tehetségkutatón fellépő fiatalok egy előzetes zsűrizésen estek át, és a fesztiválon már csak a legjobbak léphettek színpadra.

A fesztivál után az előadókat és zsűritagokat egy közös vacsorára invitáltuk.

Hisszük, hogy ezzel a rendezvénnyel lehetőséget teremtettünk arra, hogy tiszteljük, és becsüljük a másságot és egymás értékeinek felfedezése által közelebb kerüljenek egymáshoz az emberek, valóságos tolerancia alakuljon ki.

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg