facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapProgramjainkMegvalósult programokKincseink – roma történelmi, nyelvi és kulturális tudományos konferencia és VII. Roma Fesztivál

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 73 vendég és 0 tag böngészi

Kincseink – roma történelmi, nyelvi és kulturális tudományos konferencia és VII. Roma Fesztivál

2014.06.13.-án rendeztük meg egész napos programunkat. Délelőtt Kincseink – roma történelmi, nyelvi és kulturális tudományos konferencia címmel tartottunk előadásokat a szervezetünk közösségi termében, ahol érdekes és színes programokkal vártuk az érdeklődőket. Nyitásként Nagy József György, a szerveztünk elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elsőként Kardos Ferenc a Halis István városi könyvtár igazgatóhelyettese és Krúdy-díjas költő tartott előadást a "Néprajzi hagyományok" címmel. Utána Orsós Vendel az Eurife elnökétől hallhattunk érdekes beszámolót a Magyarországi beás cigányzene jelenlegi állapotáról és jövőjéről. Utolsó előadóként Lakatos Szilvia a PTE-BTK Neveléstudományi Intézet Romológia és Neveléstudományi Tanszék egyetemi tanársegédjének előadását hallgathattuk meg a "A lovári nyelv eredete" című előadásában.

Délutáni rendezvényünknek a Honvéd Kaszinó tükörterme adott helyet, ahol fantasztikus zenészek szórakoztatták a megjelenteket. Fellépett a budapesti Ternipe Együttes, a nagykanizsai Kopár Band, a Kanizsa Csillagai, a Beás Trió és a Pécsi Csillagok.

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg