facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapProgramjainkMegvalósult programok

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 133 vendég és 0 tag böngészi

Megvalósult programjaink

A IX. Országos Roma Fesztivál terveinknek megfelelően, kiemelkedő szakmai színvonalú előadók, együttesek fellépésével valósult meg. A helyszín tökéletes lehetőséget nyújtott a nyári időpont következtében a szabadtéri előadásra egy elzárt, elkerített területen, ugyanakkor a fellépők, előadók számára kényelmes és kulturált öltözőket biztosított. A rendezvényt megtisztelte Dénes Sándor, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere is, ami nagy elismerést jelentett számunkra.  Ugyancsak jelentős eredménynek értékeltük, hogy a közönség soraiban romák és nem romák egyaránt nagy számban voltak, közösen élvezték az előadásokat, mindenki tetszését elnyerte a program. A fellépő művészek, együttesek az ország több pontjáról érkeztek, eltérő műfaji kategóriákat is képviseltek, azonban közös volt bennük, hogy a roma zene és tánc kiemelkedő képviselői mindannyian. A rendezvényen részt vettek:  Kanizsa Csillagai Együttes, Horváth Laura-Lola, Karaván Família, Gerócs Éva, Magyar Nemzet Tambura Cigány Zenekar, Pécsi Roma Csillagok.

 

NEMZ-KUL-16-0984 

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint Támogató Szervezet, nevében és képviseletében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jár el, mint Lebonyolító Szervezet.

 

 

Bővebben...

A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége 2016-ban is megrendezte hagyományos balatoni táborát, melyet Balatonberénybe, az Erdei Iskola és Táborba szerveztek a szervezet munkatársai. Az „ALKOTÓ – KÉZ”- Képzőművészeti alkotótábor 2016. 06. 27-től 2016. 07. 03-ig tartott, ahova elsősorban hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalok utazhattak. A tábor célja a képzőművészeti foglalkozások mellett a gyermekek személyiségének a fejlesztése, és persze a pozitív élményekkel való gazdagítása volt. Horváth Zoltán a roma zenére és táncra fektette a hangsúlyt, ezzel is a roma hagyományok megőrzésére hívta fel a gyermekek figyelmét. Fehér Ildikó is a vendégelőadók között volt, aki népművészeti előadást tartott. Ferkovics József festőművész is a tábor lakóinak segítségére volt, bebizonyítva nekik azt, hogy a festészet is alkalmas az érzelmek kifejezésére. Vellák Sándor rendőr törzszászlós rendőrségi bemutatót tartott a fiataloknak, akik örömmel próbálták ki a hivatalos egyenruhákat, és kézbe vehették a fegyvereket is. A tábor nem csak a művészetek illetve a tehetséggondozásra volt alkalmas, hanem a tábor lakóiból csapatot, közösséget is kovácsolt.

 

Bővebben...

A 2015. évi adományosztáson több szervezet összefogásával sikerült ajándékkén tartós élelmiszer csomagot adni a rászorulóknak. A zsúfolásig megtelt nagyteremben Cseresnyés Péter államtitkár mondott köszöntőt, illetve a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének elnöke, Nagy József György elmondta, a Polgári Körök és a Fidesz segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg az adományosztás. Az ajándék műsor után a résztvevők átvehették névre szóló karácsonyi csomagjaikat. 

 

 

Bővebben...

A Demokratikus Roma Vezetők szövetsége december 3-án tartotta a 2015. évi Mikulás napi összejövetelét. A nevezetes eseményre minden kicsi és nagy gyermeket meghívtunk, mivel a Mikulás sok csomaggal érkezett a DRVSZ iroda nagytermébe. A rendezvény előtt, a korábban érkező diákokat, gyermekeket, érdeklődőket Magyar Tünde népművelő foglalta le, mert külön erre a napra készített hópehely díszeket, illetve tészta figurákat lehetett a szülőknek és a Mikulásnak ajándékozni. A Télapót Horváth Zoltán, a Kanizsa Csillagai Együttes méltán népszerű és híres gitáros- énekese segítségével invitálták a gyermekek. Közös énekléssel, híres Mikulás és Karácsonyi dalokkal várták a Télapót, s a csomagok átvétele előtt majd minden gyerek szavalt is a Mikulásnak.

Bővebben...

A „Romazuri”- Roma kisközösségek megerősítése Nagykanizsán elnevezésű program 2015. október 16-án lett életre hívva a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége szervezésével. Nagy József György, a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének az elnöke köszöntötte a résztvevőket, hálásan megköszönve a megjelenésüket, részvételüket.A program legfőbb célja, a generációk összehozása, továbbá a roma kultúra és a szokások továbbörökítésének segítése az ifjabb generációk számára. A rendezvényt többféle programelemekkel színesítettük. Jelen volt a zene, a tánc, és kiegészítő programelemként gyermekfoglalkozások valósultak meg, továbbá álláskeresési technikákat bemutató workshop vette kezdetét, amely foglalkozást Fehér Ildikó vezetett. Ennek köszönhetően szinte minden korosztály érintett volt a megrendezett eseményen.

 

Bővebben...

A VIII. Országos Roma Fesztivált 2015. október 16-án rendezte meg a szervezet, melyet a Nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban hívott életre. Mivel szövetségünk kiemelt feladataként tekint a roma hagyományok, a roma kultúra és a roma nyelv ápolására, fent tartására, ezért olyan rendezvényt szervezett, amely kiemelten odafigyel ezeknek a szerepeknek a felszínen tartására, ápolására. A hagyományőrzés szépsége mellett nagyon fontos volt a magyarországi romák érdekképviselete. A rendezvény szervezése közben folyamatosan az általunk képviselt célcsoport integrációját és társadalomban betöltött szerepét erősítettük. A műsort a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének elnöke, Nagy József György nyitotta meg, s köszöntötte a megjelent felnőtteket, gyermekeket, és elmondta, hogy mennyire fontos a tehetség ápolása, a közös rendezvényeken való részvétel, a közösségi élmény megszerzése. A zenei Tehetségkutató eredményhirdetése után a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége közösségi termében várta a vendégeket egy kiállítással. A kiállítás többek között fiatal roma művészek, amatőr fotósok fényképeinek, képeinek, portréinak egy válogatott csokrából tevődött össze. A fotográfiák több különböző élethelyzetben megörökített roma személyeket, iskolásokat ábrázolt, mely a roma kultúrát és emberek mindennapjait nyersen, lakóhelyük közelében mutatott be.

 

Bővebben...

A 2015-ös nyári táborozás alkalmával a balatonberényi Ifjúsági- Erdei táborba látogattak el a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének a segítségével a rászoruló gyermekek. Az idei évben is olyan kisdiákok jöttek a táborba, akiknek más lehetőségük nincs a tartalmas, élményekben gazdag pihenésre. A tábor nem titkolt célja volt, hogy a táborozó, hátrányos helyzetű fiatalokból egy közösséget kovácsoljon, akik kiállnak egymásért, és a későbbiekben is összetartó csapat maradjon. A tábor alkalmával több előadót is meghívtunk, akik hagyományőrző, nyelvi és kultúrális témában tartottak érdekfeszítő előadást. A gyermekek minden nap élvezhették a strandolás örömeit, és a csoportos játékokat is. A szülői és gyermekek visszajelzése alapján a tábor rendkívül sikeresen zárult.

 

Bővebben...

A "Gyökereink Éltetése" című szakkörével a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének az volt a fő szempontja, hogy előteremtsen egy olyan ifjúsági társadalmi réteget, amely nem is jöhetett volna létre a DRVSZ munkatársai nélkül, s amelynek a hagyományőrzés, az értékeknek a megőrzése volt a célja. Ezek az értékek főleg a nyelvi, a zenei és a társadalmi hagyományok voltak. Ehhez jött még hozzá a társadalmi normáknak az újjáteremtése, felelevenítése is. Maga a program 2014. áprilisától 2015. márciusáig tartott, tehát bő egy év állt rendelkezésre a projekt sikeres lebonyolításához. A projekt magába foglalta a gitárszakkör indítását, a táncszakkör megszervezését, nyelvi estek megszervezését.

 

Bővebben...

A Nemzetiségi napra 2014. december 20-án került sor a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Tükörtermében. A programot Cseresnyés Péter, a Fidesz KDNP Országgyűlési Képviselője nyitotta meg. Őt követte Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés Elnökhelyettese, majd Dénes Sándor, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármestere. Hegedűs István, az Országos Roma Önkormányzat Elnöke tartott beszédet. Vajda László Megyei Közgyűlés Nemzetiségi Bizottságának Elnöke is tiszteletét tette. A hagyományőrző, illetve művészeti előadások sokszínűsége is a palettára került a program során. Meghívásra került a Horvát nemzetiségek kulturális csoportja, a Német nemzetiségek kulturális csoportja, a Kanizsa Csillagai együttes, a Roma Csillagok, Fehér Kígyó és a Kopár Band.

Bővebben...

2014.06.13.-án rendeztük meg egész napos programunkat. Délelőtt Kincseink – roma történelmi, nyelvi és kulturális tudományos konferencia címmel tartottunk előadásokat a szervezetünk közösségi termében, ahol érdekes és színes programokkal vártuk az érdeklődőket. Nyitásként Nagy József György, a szerveztünk elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elsőként Kardos Ferenc a Halis István városi könyvtár igazgatóhelyettese és Krúdy-díjas költő tartott előadást a "Néprajzi hagyományok" címmel. Utána Orsós Vendel az Eurife elnökétől hallhattunk érdekes beszámolót a Magyarországi beás cigányzene jelenlegi állapotáról és jövőjéről. Utolsó előadóként Lakatos Szilvia a PTE-BTK Neveléstudományi Intézet Romológia és Neveléstudományi Tanszék egyetemi tanársegédjének előadását hallgathattuk meg a "A lovári nyelv eredete" című előadásában.

Délutáni rendezvényünknek a Honvéd Kaszinó tükörterme adott helyet, ahol fantasztikus zenészek szórakoztatták a megjelenteket. Fellépett a budapesti Ternipe Együttes, a nagykanizsai Kopár Band, a Kanizsa Csillagai, a Beás Trió és a Pécsi Csillagok.

Bővebben...

A fenti címmel immár harmadik alkalommal rendezett fotókiállítást szervezetünk. A február elejére meghirdetett fotópályázatra 18 fotós 92 képet küldött be. A felvételek témái a roma tehetség sokszínűségét, a gazdag és a szegény roma társadalom ellentétes arcát tükrözték. Az országos, sőt határon túli érdeklődést is kiváltó pályázat anyagából rendezett tárlatot Nagy József György, a szövetségünk elnöke nyitotta meg a Zrínyi utcai irodánk előadótermében. Varga György és Szakony Attila zsűritagok az alábbi döntést hozták: 1. Seres Gábor (Kétsoprony), 2. Pintér László (Várpalota), 3. Csóka Boglárka (Balatonőszöd). Közönségdíjat Csikós László (Sarkad) kapott.

Bővebben...

(Internet)biztonságban a gyermekek, az internet biztonságért és a gyermekjogokért címmel tartott országos konferenciát 2014.03.18.-án szervezetünk (Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége) és a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület a Magyar Plakát Házban.
Az internet ma már bárki számára elérhető, de előnyei mellett számos veszélyforrás is lehet, főként a gyermekek részére. Erre a problémára igyekeztünk felhívni a figyelmet a konferencián.
Elsőként Cseresnyés Péter, polgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelent vendégeket. Ha csak egy mondatot is hazaviszünk az itt elhangzottakból és azt a későbbiekben hasznosítani is tudjuk már megérte megszervezni ezt a konferenciát - fogalmazott. Nagy József György, a rendezvényünk házigazdája, szervezetünk elnöke. Az elmúlt időszakban sokat foglalkoztunk olyan gyerekekkel, akik naponta használják az internetet és így ki vannak téve az internet árnyoldalának is. A konferenciánkon a téma szakértői tartottak előadást az internet gyermekekre gyakorolt negatív hatásáról, veszélyforrásokról.

Bővebben...

„Lumina - Lámpás” Napok- Gyújts fényt a szívedben!

 

A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége által 2013.12.20.-23. között megrendezésre került a „Lumina Lámpás” Napok.. A program célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű családokat összekovácsolja, és a Karácsony közeledtével egy kis melegséget hozzon az emberek szívébe és a színes programok kikapcsolódást nyújtsanak minden korosztálynak.

 

2013. December 20.-22.

Kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés, karácsonyi díszek készítése, stb.,

Játszóház kicsiknek és nagyoknak

Lengyák István rendezésében a Kis Gyufaárus lányt nézhették meg az érdeklődők a Harmónia Társulat előadásában.

Viola Attila bűvészműsora  várta  a gyermekeket.

 

2013. December 23.

A program utolsó napján sok fellépő várta az érdeklődőket. A fellépők között a Lári-Fári zenekar, Horváth Laura énekes, Kopár Antal és a Kanizsai Vörös Rózsák hagyományőrző együttes, Roma Csillagok hagyományőrző cigány tánccsoport, Kanizsa Csillagai, Flamenco trió is szerepeltek.

 

SZTÁRVENDÉGEK:

 

 L. L. Junior roma származású magyar rapper, előadó-dalszerző.

 

Valamint

Heincz Gábor (Biga)

Magyarországon kevesen ismerik Heincz Gábor zenéit, hiszen többnyire külföldön dolgozott. Pedig indult a harmadik Megasztárban, és vokálozott a három évvel ezelőtti Eurovízión is. A Dal első elődöntőjében ismerhettük meg Heincz Gábort, aki a Naughty Monkeys dalával bejutott a döntőbe.

 

Bővebben...

Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége

„Kulcs a sikerhez: a fejlődés”

TÁMOP-2. 6. 2-12/1-2012-0111

 

A szervezetünk 2012. június 29-én meghirdetett „Munkaerő-piaciszolgáltatást nyújtó civil szervezetek kapacitásának megerősítése-konvergencia régiók” pályázati kiírásra nyújtott be pályázatot. A támogatás szervezetünk belső kapacitásának erősítését, a szervezeti kultúra fejlesztését, a nyújtott szolgáltatások minőségének javítását szolgálta, mely munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz kapcsolódó minőségirányítási rendszer bevezetésével, versenyszférával való együttműködés erősítésével, a dolgozóink számára biztosított képzésekkel valósult meg.

Projektünk keretén belül a 9 hónap alatt bevezetésre került felkészítő tanácsadó megbízásával az ISO 9001: 2009-es szabvány alapján minőségirányítási rendszerünk, melyek az EMI- TUV SUD akkreditált tanúsító cég végzett megbízás alapján.

A projekt keretén belül szervezetünk adatbázis-fejlesztése, elektronikus nyilvántartás fejlesztése két ütemben történt.

A TÁMOP-2.6.2-12/1.2012-0111 számú „Kulcs a sikerhez: a fejlődés” című projekt munkaerő-piaci szolgáltatásnyújtáshoz kapcsolódó minőségirányítási rendszer kidolgozására került sor (a minőségirányítási rendszerdokumentációt: Kézikönyv, eljárások, protokoll leírások, felkészítés a tanúsítási eljárásra).

A projekt keretén belül szervezetünk adatbázis-fejlesztése, elektronikus nyilvántartás fejlesztése két ütemben történt meg.

A szervezetfejlesztési feladatok, szervezeti kapacitások és potenciálok felmérése, valamint helyzetkép elkészítése a szervezetről és a szervezetfejlesztési terv kidolgozása, megvalósítása megtörtént.

A projekt keretében megvalósult képzések során az egyesületnél dolgozók 100 órás munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, 50 órás digitális írástudás, és szintén 50 órás kommunikációs tréningen vettek részt.

A program során a civil szervezetekkel való együttműködés erősítése céljából 2013. július 13-án hálózatépítő rendezvény, illetve a versenyszféra képviselőivel való együttműködés erősítése céljából rendezvényünk 2013. szeptember 20-án került megrendezésre.

 

A projektünk 2013. december 31. napján zárult.

Bővebben...

Kistolmácson táboroztak a gyerekek

A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége tábort szervezett, olyan elsősorban hátrányos helyzetű családok gyermekeinek, akik számára a nyári szünet tartalmas eltöltése nem volt megoldva. Másrészről, mint regisztrált Tehetségpont, a tehetséges fiatalokat is támogatják tehetségük továbbfejlesztésében, kreativitásuk kibontakoztatásában és új tehetségterületek felfedezésében különböző programok kertében. A tábor keretein belül egy olyan értékteremtő projektet kívántak létrehozni, amely hosszútávon segítheti a gyermekek,- fiatalok személyiségfejlődését, hagyományaik ápolását egyúttal a közösségben történő életre való igényt szerették volna fejleszteni bennük. A  gyermekek és kísérőik igazán izgalmas hetet töltöttek Kistolmácson.

Bővebben...

A roma és nem roma származású munkanélküli lakosság munkaerő-piacra történő (re)integrálása, oktatásba, képzésbe juttatása, elhelyezkedésének, beilleszkedésének és bennmaradásának segítése. Ennek érdekében szervezetünk elsődleges célja, hogy az őket képviselő civil szervezetek, illetve a munkanélküliek helyzetének javításában szerepet vállaló társadalmi környezet körében:

Bővebben...
A tehetséggondozó program 20 fő nagykanizsai roma származású/hátrányos helyzetű tehetséges 5-10. osztályos tanulónak a megsegítését, támogatását, fejlesztését kívánja biztosítani.
A műhely programja során a diákok projektek megvalósítása kapcsán kapnak segítséget tehetségük kibontakoztatásához, fejlesztéséhez. Negyedévenként valósítanak meg egy-egy társadalomtudományi kérdéseket feszegető témát, melyet több tudomány oldaláról vizsgálhatnak, elemeznek.
Bővebben...

"A roma népművészet értékeinek továbbörökítése" konferencia

V. Országos Roma Fesztivál

Rendezvény időpontja: 2012.06.09.
Helye: Kiskastély
8800 Nagykanizsa Erzsébet tér 15.
Látogatói létszám: kb. 4000 fő

Bővebben...

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg