facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapProgramjainkAktuális programokTANDEM – „Kézfogás” – Együtt a hátrányos helyzetű családok megsegítéséért

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 95 vendég és 0 tag böngészi

TANDEM – „Kézfogás” – Együtt a hátrányos helyzetű családok megsegítéséért

Ökumenikus Szeretetszolgálat

TANDEM – Ökumenikus Fejlesztési Alap - 2012

„Kézfogás” – Együtt a hátrányos helyzetű családok megsegítéséért

A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége és a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete összefogásából született projekt célja, hogy a Nagykanizsán működő Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthona kiskorú és felnőtt lakói számára segítséget nyújtson a sikeres tanulás, álláskeresés, elhelyezkedés területén, ezáltal elősegítse az érintett családok önálló életvitelének későbbi megvalósulását.
A program 8 hónapos időtartama alatt a közintézmények és civil szervezetek összefogásában a CSÁO-ban élő gyermekek számára szakemberek és önkéntes segítők bevonásával biztosítunk egyéni és közös foglalkozásokon alapuló részképesség és szociális képesség fejlesztő tréningeket.

A felnőttek részére szintén szakemberek és önkéntesek biztosítanak munkaerő-piaci foglalkozásokat, amelyek során az érintettek alapképességein túl munkaerő-piaci ismereteit, álláskeresési technikáit igyekszünk fejleszteni.

A programba bevont szakemberek közül az irányítási, szervezési munkálatokat szociális munkás/szociálpolitikus, családgondozó, szociálpedagógus, felnőttoktatási szakértő munkatársak látják el, míg a fejlesztő-oktató foglalkozásokat romológus végzettségű tanár, gyógy- és fejlesztő pedagógusok, logopédusok, drámapedagógusok végzik.

A projekt ütemezése:
  • Információnyújtás az otthon lakói számára, egyéni szükségletek felmérése, személyes egyeztetések.
  • Nyílt projektnap: ismerkedés a projektben résztvevő szakemberekkel, a foglalkozások tervezett menetével, felépítésével, időbeosztásával, a projekt elérni kívánt céljaival.
  • A használatba veendő helyiségek (DRVSZ közösségi termének és a CSÁO játszószobájának) felújítása.
  • A gyermekek készségeinek, képességeinek valamint a felnőttek munkaerő-piaci hatékonyságának feltérképezése, amelynek elvégzésében a már említett szakemberek vesznek részt. Ezt követően kerül sor a fejlesztési tervek elkészítésére, kidolgozására.
  • Fejlesztő-oktató foglalkozások az említett szakemberek bevonásával.
  • Munkaerő-piaci tréning a DRVSZ közösségi termében, amelyet felnőttoktatási szakértők végeznek.

A foglalkozásokat játszóház és kézműves foglalkozások egészítik ki, amelyek önkéntes segítők bevonásával történnek: a játszóház és kézműves foglalkozások a CSÁO játszóházában valósulnak meg.
  • A program végén megtörténik a fejlesztő tevékenységek hatékonyságának mérése, kiértékelése. A szakvélemények figyelembe vételével –amennyiben indokolt- a gyermekek további fejlesztések biztosításában az óvodák, iskolák segítségét kérjük.

A DRVSZ a program ideje alatt és azt követően is biztosítja a programban résztvevő felnőttek számára az egyéni munkaerő-piaci mentorálást, aktív segítséget a munkahelykeresésben, valamint a szociális adminisztrációban.

A fiatalok és gyermekek számára a DRVSZ által működtetett ifjúsági klub folyamatos egyéni segítségnyújtást, támogató közösséget és hasznos szabadidős tevékenységeket kínál.

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg