facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

ELINDULTAK A KÉPZÉSEK

A „Nő az esély” projekt keretén belül 2012. december 19-én, Békéscsabán, 2013 tavaszától pedig az ország minden megyéjében elindultak a tervezett képzések.


Az Országos Roma Önkormányzat, mint főpályázó a Türr István Képző és Kutató Intézet közreműködésével 2013. augusztus 30-án, Nagykanizsán elindította az óvodai dajka, valamint a gyermek és ifjúsági felügyelő tanfolyamot. A három hónapos OKJ-s képzés összesen több, mint 40 roma asszony, hölgy részvételével indult meg.

A 300 órás óvodai dajka tanfolyamnak a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége biztosítja a helyet. A képzés három modulból épül fel: a gondozási és nevelési feladatok, takarítási feladatok, és egyéb feladatok az óvodai tevékenységben. Valamennyi szakmai egység modulzáró vizsgával, illetve egyéni értékeléssel fejeződik be. A sikeres gyakorlati és szóbeli vizsga után közoktatási intézményekben (nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben), illetve a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézményekben (családi napközi segédgondozó, házi gyermekfelügyelet segédgondozó, gyermekek átmeneti otthona gyermekfelügyelő munkakörben) helyezkedhetnek el. 

 

A gyermek és ifjúsági felügyelő tanfolyamnak  az Űrhajós úti Gyermekotthon biztosítja a helyszínt. A képzés négy modulból áll: gyermekellátási alapfeladatok, házi időszakos gyermek-felügyeleti, gyermekfelügyelői és gyermek-felügyeleti dokumentációs feladatok. Szintén valamennyi szakmai egység modulzáró vizsgával, illetve egyéni értékeléssel zárul. Az eredményes írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsga után bentlakást nyújtó intézményekben foglalkoztatás szervező, szociális, mentálhigiénés munkatársként illetve a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézményekben családi napközi szakgondozóként, házi gyermekfelügyelet gondozóként, gyermekek átmeneti otthona gyermekfelügyelőként, nevelőszülői hálózatban gondozóként, gyermekotthonban gyermekvédelmi asszisztensként, gyermekfelügyelőként helyezkedhetnek el. 

A képgalériában megtekinthetőek a beiratkozásról és a tanfolyamról készült képek.

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg