facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapPályázatokAlkotói Pályázat

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 108 vendég és 0 tag böngészi

A Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály alkotói pályázatot hirdet a katonai alapismeretek tantárgy oktatásában résztvevő középiskolás tanulók részére.

A pályázat célja:
A honvédelem ügye és eszmerendszere iránt érdeklődést mutató, katonai alapismeretek tantárgy oktatásában résztvevő fiatalok figyelmét felhívni a modern, önkéntes alapon szerveződő hadsereg tevékenységére egy specifikus, a roma kultúrával kapcsolatos téma segítségével, a Gárdonyi Emlékévhez kötődően.

A pályázat címe: Romák-Hadsereg-Kultúra

A pályázat kategóriái:

1. A Gárdonyi-emlékévhez kapcsolódóan Gárdonyi Géza: Egri csillagok című regényének szereplője, Sárközy cigány alakjához kötődően esszé írása „Hogyan képzelem tovább Sárközy cigány életét végvári katonaként Eger várának ostroma után?” címmel2. Bari Károly egy szabadon választott cigány népmeséjének grafikai ábrázolása (rajz vagy képregény)

A pályázat követelményei:

· A pályázaton kizárólag eddig meg nem jelent, be nem mutatott alkotásokkal lehet pályázni.· A pályázat benyújtásával a pályázó tudomásul veszi, hogy a nem megfelelően benyújtott, hiányos, illetve a határidőn érkező pályázatok nem vesznek részt az elbírálásban.· Egy alkotó csak egy kategóriában, maximum két db művel pályázhat.· Az esszét három példányban kinyomtatva és elektronikus adathordozón (CD vagy DVD) kérjük benyújtani. Az esszé formai követelménye: Times New Roman betűtípus, 12-es betűnagyság, szimpla sorköz. Terjedelme minimum 5, maximum 10 oldal.· A grafika kategóriában az alkotásra (hátoldalára vagy aljára) jól láthatóan, olvashatóan kell feltüntetni a mű címét.

A pályázat értékelése és díjazása:

· A kiírás feltételeinek nem megfelelő munkák a pályázatból kizárásra kerülnek.· A díjak odaítéléséről kategóriánként szakmai zsűri dönt.· Kategóriánként három díjat osztunk ki. Az 1. helyezett pályázó 50.000 Ft, a 2. helyezett pályázó 30. 000 Ft, a 3. helyezett pályázó 20. 000 Ft értékű tárgyi jutalomban részesül. A kiemelkedő alkotásokat különdíjjal jutalmazzuk.

A pályázat eredményhirdetése:

Az eredményhirdetésre a Honvédelmi Minisztériumban (1055 Budapest, Balaton u. 7-11.) kerül sor 2013. november hónapban. Az eredményhirdetésen a nyertes pályázók személyes megjelenésére számítunk.

A pályázat benyújtása:

· A pályázatokat jeligével ellátva postai úton kérjük megküldeni az alábbi címre:
Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály1885 Budapest Pf. 25.· Határidő: 2013. október 25.· A jeligéhez tartozó adatokat (alkotó neve, lakcím, telefonszám, e-mail cím, alkotás címe) külön borítékban postai úton kérjük megküldeni a fenti címre és határidőre.· A pályázatot, illetve a jeligét tartalmazó borítékokon kérjük feltüntetni a pályázat címét: „Romák-Hadsereg-Kultúra”, valamint a kategória megnevezését

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető:

Szabóné Szabó Andrea alezredes Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály kiemelt főtiszt E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Telefon: + 36 (1) 474-1111/21-771 mellék

Budapest, 2013. június 26.
Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály

 

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg