facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapHírek"Múlt-jelen-jövő Roma hagyományőrző tábor"

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 144 vendég és 0 tag böngészi

"Múlt-jelen-jövő Roma hagyományőrző tábor"

A „Múlt-jelen-jövő Roma hagyományőrző tábor” című, NEMZ-TAB-16-0257 azonosítószámú nyári programot 2016. 07. 11-től 2016. 07. 17-ig tartotta a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége, Kistolmácson, a Horváth- Kert Kempingben. A táborba elsősorban hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalok jöttek, akiknek valamilyen külső oknál fogva nem megoldott a nyári táboroztatása illetve nyaralása. A legfontosabb tényező volt a szervezésben, hogy a gyermekek pozitív élményekkel gazdagodjanak, jól érezzék magukat, illetve kikapcsolódjanak a tábor ideje alatt. Segítségünkre volt a táborban töltött idő alatt Fehér Ildikó, aki népismereti és nyelvi foglalkozásokat tartott több alkalommal a táborozók részére. Horváth Zoltán, a Kanizsa Csillagai Együttes vezetője zenés-táncos foglalkozással és bemutatóval szórakoztatta a fiatalokat. Fehér Ildikó a roma történelemről és kultúráról népismereti előadást tartott. Ferkovics József cigány származású festőművész képzőművészeti foglalkozást tartott a gyermekeknek. Kardos Ferenc a mesék világába kalauzolta el a gyerekeket. Nagy József György a nyelvi értékek fontosságáról beszélt. A táborban a kötött foglalkozások mellett a strandolás, kézműves foglalkozások, közösségi játékok is helyet kaptak a tábor programjai mellett.

A program támogatója:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint Támogató Szervezet, nevében és képviseletében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jár el, mint Lebonyolító Szervezet.

 

A képek folyamatos feltöltés alatt állnak. 

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg