facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapHírek

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

Hírek

X. Jubileumi Roma Fesztivál

2017. augusztus 07., hétfő 07:52 Kategória: Hírek 0

MEGHÍVÓ

 

Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége

 

Szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját

2017. augusztus 19.-én megrendezésre kerülő

 

X. Jubileumi Roma Fesztiváljára

 

 

Helyszín: Nagykanizsa- Kisfakos   Szent Kristóf Vendégház

                           (8800 Nagykanizsa, Damjanich u. 1/A)

 

14.30 Megnyitó:

Nagy József György

Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége elnöke

Dénes Sándor

Nagykanizsa MJV Polgármestere

Cseresnyés Péter

NGM Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkár Úr

Jerausek István

Nagykanizsa MJV képviselő

 

14.45 Királyi Kórus

15.30 Dankó Szilvi és a Kopár Band

16.30 Éder Gabee

17.30 Kurta Lilla

18.00 Retro Party Boys

19.00 Magyar Nemzet Tambura Cigányzenekar

20.00 Fantasy zenekar

 

Egész napos programok gyerekeknek:

Csillámtetoválás, arcfestés, ugráló vár, vattacukor

 

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!!

 

 

 

 

 

Bővebben...

,,Az érem harmadik oldala"-fotópályázat, FELHÍVÁS

2017. július 27., csütörtök 08:39 Kategória: Hírek 0

A DRVSZ olyan fotókiállítást kíván megvalósítani ,,Az érem harmadik oldala" címmel, mely a Magyarországon és a határokon túl élő amatőr és hivatásos fotósok alkotásaiból kerül összeállításra. A kiállításra pályaművekkel lehet jelentkezni, melyet szakértő zsűri bírál el. A kiállításra olyan fotókból kíván válogatni az egyesület, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatokat szeretnénk megmutatni a képeken keresztül, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kíván mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségnek tehetetlenség érzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja.

 

Pályaművekkel szembeni követelmények:

Fekete-fehér vagy színes fotó digitális formában, minőségi elvárás az 5 megapixeles méret jpg formátumban.

A pályázat benyújtása:

A fényképeket juttassák el hozzánk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre a mellékelt pályázati adatlappal együtt legkésőbb 2017. augusztus 31.-ig!

- A pályázati felhíváshoz kapcsolódó további kérdéseket is a fenti címen várjuk.

A pályázatok értékelése és díjazása:

A pályázatok értékelését a szakértő zsűri végzi.

Díjátadó helye, ideje:

8800 Nagykanizsa, Damjanich u. 1/a- Szent Kristóf Vendégház
- Díjazás: 1. 30.000 Ft, 2. 20.000 Ft, 3. 10.000 Ft pénzdíj

Egyéb feltételek:
A pályázati részvétel ingyenes. A beérkezett pályamunkákból 2017. szeptember 8-22.-ig kiállítást szervezünk. A pályázó a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és hozzájárul, hogy a szervezők kiállításokon, publikációkban, média-megjelenésekben a képeiket térítésmentesen felhasználják. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

 

Bővebben...

Népkonyha megnyitó

2017. június 30., péntek 12:21 Kategória: Hírek 0

2017.06.30.-án került sor a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében megrendezett meleg étel osztás hivatalos nyitórendezvényére. Az ételosztás a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége végzi a rászorulók részére több helyszínen: Nagykanizsán, Murakeresztúron és Zalakomárban. Az ételt a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. főzi.

 

 

 

Bővebben...

Tanoda évzáró rendezvény

2017. június 16., péntek 08:26 Kategória: Hírek 0

2017.06.08.-án került sor a Lumina-Lámpás Tanoda év végi záró rendezvényére, elbúcsúztattuk a nyolcadikos diákokat. A gyerekeket pizzával és tortával vendégeltük meg. A tanulók nagyon örültek, hogy itt az év vége és vidáman ünnepelték velünk a sikeres év lezárását. Szeptemberben folytatódik a munka!

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Nagykanizsai Javítóintézetben jártunk

2017. június 12., hétfő 12:33 Kategória: Hírek 0

http://www.kanizsaujsag.hu/kereses/index.php?m=200&ckid=36260

 

Bővebben...

Mikulás

2016. december 06., kedd 13:46 Kategória: Hírek 0

 

Egyesületünk már hosszú évek óta szervez mikulás ünnepséget, mely az idei évbe sem maradhatott el. Programunk idén is családias hangulatban telt el, mind a képeink is igazolják mindenki nagyon jól érezte magát. 

 

Bővebben...

Kisfakos- falunap

2016. augusztus 26., péntek 08:28 Kategória: Hírek 0

Kisfakos- falunap

2016. augusztus 13.

 

 

Bővebben...

"Múlt-jelen-jövő Roma hagyományőrző tábor"

2016. július 27., szerda 09:13 Kategória: Hírek 0

A „Múlt-jelen-jövő Roma hagyományőrző tábor” című, NEMZ-TAB-16-0257 azonosítószámú nyári programot 2016. 07. 11-től 2016. 07. 17-ig tartotta a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége, Kistolmácson, a Horváth- Kert Kempingben. A táborba elsősorban hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalok jöttek, akiknek valamilyen külső oknál fogva nem megoldott a nyári táboroztatása illetve nyaralása. A legfontosabb tényező volt a szervezésben, hogy a gyermekek pozitív élményekkel gazdagodjanak, jól érezzék magukat, illetve kikapcsolódjanak a tábor ideje alatt. Segítségünkre volt a táborban töltött idő alatt Fehér Ildikó, aki népismereti és nyelvi foglalkozásokat tartott több alkalommal a táborozók részére. Horváth Zoltán, a Kanizsa Csillagai Együttes vezetője zenés-táncos foglalkozással és bemutatóval szórakoztatta a fiatalokat. Fehér Ildikó a roma történelemről és kultúráról népismereti előadást tartott. Ferkovics József cigány származású festőművész képzőművészeti foglalkozást tartott a gyermekeknek. Kardos Ferenc a mesék világába kalauzolta el a gyerekeket. Nagy József György a nyelvi értékek fontosságáról beszélt. A táborban a kötött foglalkozások mellett a strandolás, kézműves foglalkozások, közösségi játékok is helyet kaptak a tábor programjai mellett.

A program támogatója:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint Támogató Szervezet, nevében és képviseletében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jár el, mint Lebonyolító Szervezet.

 

A képek folyamatos feltöltés alatt állnak. 

Bővebben...

"ALKOTÓ KÉZ"- Képzőművészeti alkotótábor

2016. július 20., szerda 15:17 Kategória: Hírek 0

A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége 2016-ban is megrendezte hagyományos balatoni táborát, melyet Balatonberénybe, az Erdei Iskola és Táborba szerveztek a szervezet munkatársai. Az „ALKOTÓ – KÉZ”- Képzőművészeti alkotótábor 2016. 06. 27-től 2016. 07. 03-ig tartott, ahova elsősorban hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalok utazhattak. A tábor célja a képzőművészeti foglalkozások mellett a gyermekek személyiségének a fejlesztése, és persze a pozitív élményekkel való gazdagítása volt. Horváth Zoltán a roma zenére és táncra fektette a hangsúlyt, ezzel is a roma hagyományok megőrzésére hívta fel a gyermekek figyelmét. Fehér Ildikó is a vendégelőadók között volt, aki népművészeti előadást tartott. Ferkovics József festőművész is a tábor lakóinak segítségére volt, bebizonyítva nekik azt, hogy a festészet is alkalmas az érzelmek kifejezésére. Vellák Sándor rendőr törzszászlós rendőrségi bemutatót tartott a fiataloknak, akik örömmel próbálták ki a hivatalos egyenruhákat, és kézbe vehették a fegyvereket is. A tábor nem csak a művészetek illetve a tehetséggondozásra volt alkalmas, hanem a tábor lakóiból csapatot, közösséget is kovácsolt.

 

Bővebben...

Több tanodás kisdiákunknak szenvedélye a futball. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Kiskanizsai "Sáskák" csapatában igazolt játékosként 2016. április 11-én léptek pályára Nagykanizsán, az Olajbányász- sporttelepen. Kapusuk, Horváth Attila a körmeccsek alkalmával mindössze egy gólt kapott, s az egész csapat remekelt a kupa alatt, Villányi Szabolcs több gólt is szerzett társainak.

Bővebben...

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

04_dan.jpg
08_tuv.jpg
06_fi.jpg
07_velux.jpg
03_eem.jpg
02_ntp.jpg
eet.jpg
plyzat.org logo.jpg
05_autonomia.jpg
01_okomenikus.jpg