facebook   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
KezdőlapHírek

Bejelentkezés

Zöld Élettér Egyesület

Online

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi

Hírek

2017. október 3.-án megnyitottuk a TOP-6.9.1-15-NA1-2016-00001 ,,Együtt Ligetvárosért" akcióprogram keretében induló Ligetkuckó Tanodát és Közösségi teret, melyben az 5-19 éves korú lakosság részére nyújtunk iskolaelőkészítő, fejlesztő foglalkozásokat. A munkát neves pedagógusok: tanítók, tanárok, fejlesztő pedagógus és óvónő segíti. A tanodába a jelentkezés folyamatos, az érdeklődőket sok szeretettel várjuk a ligetvárosi intézményben 2017.10.09.-től délelőtt 9-12 óráig, vagy a DRVSZ irodájában minden nap 8-16 óráig.

 

 

Bővebben...

Lumina-Lámpás Tanoda, fotókiállítás megtekintése

2017. szeptember 27., szerda 13:08 Kategória: Hírek 0

2017. szeptember 26.-án délután a Lumina-Lámpás Tanodába járó gyermekek megtekintették ,,Az érem harmadik oldala" című fotókiállítást.

 

 

Bővebben...

Fogyasztói vélemény tanúsítvány

2017. szeptember 22., péntek 13:07 Kategória: Hírek 0

A tanúsítvány az ügyfelekhez való készséges hozzáállás, valamint a kifogástalan munkavégzés ékes bizonyítéka.

 

Bővebben...

Fotópályázat eredményhirdetése

2017. szeptember 20., szerda 08:33 Kategória: Hírek 0
A pályázatra 25 alkotó 178 fotója érkezett be, a kiállítás szeptember végéig megtekinthető a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban, a későbbiekben pedig vándorkiállítást tervezünk.
 
A fotópályázat nyertesei:
1.helyezett Bodó Tamás- Idővonalak
2. helyezett Héjja Árpád- Gábor
3. helyezett Bartók Andrásné Gyöngyvér- Boldogság madara
 
Közönségdíj: Feczer Bálint- A Roma
Könyvtár különdíja: Turós Margaréta- Fazekasok
Város különdíja: Koncz Dezső- Nehéz sors
 

 
 
Bővebben...

,,Az érem harmadik oldala"-beérkezett fényképek gyűjteménye

2017. szeptember 04., hétfő 12:05 Kategória: Hírek 0

Bővebben...

Jubileumi Roma Fesztivál

2017. augusztus 07., hétfő 07:52 Kategória: Hírek 0

 

 JUBILEUMI ROMA FESZTIVÁL

 KISFAKOS

2017.08.19

 

A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége 10. alkalommal rendezte meg a roma fesztivált.

 

A főzőversenyen 10 csapat vett részt. A nagyérdemű kóstolhatott népi ételeket, a lángostól kezdve a hagyományos magyar és roma ételekig.

 

A rendezvényen tehetséges előadóművészek, köztük a Sláger TV sztárjai Dankó Szilvia és Vida Dzsennifer a helyi Kopár Banddel lépett fel, utánuk pedig  a Muzsika TV neves művésze Éder Gabee fellépő-társával , Zsófival varázsolt nagyszerű mulatós hangulatot.

 

A fesztiválon lehetőséget kaptak a szereplésre helyi társulások és énekesek is, mint a szepetneki Királyi Kórus, akiket Kolonnay Zoltán kísért zongorán, valamint Kurta Lilla, aki a ,,Dalok szárnyán” című műsorral repített el bennünket a musicalek világába. Egy régi-új formáció, a Retro Party Boys fergetes gitárzenével szórakoztatta a közönséget.

 

Az est fénypontja,  a Magyar Nemzet Tambura Cigányzenekar mindössze 3 fővel és 3 hangszerrel varázsolt olyan hangulatot Kisfakosra, hogy aki látta/hallotta, egy hamar nem felejti el.

 

A fesztivál zárásaként Gerócs Éva és a Fantasy Zenekar hajnalig tartó bállal szórakoztatta a kisfakosiakat.

 

 

 

 

Bővebben...

,,Az érem harmadik oldala"

2017. július 27., csütörtök 08:39 Kategória: Hírek 0

A DRVSZ olyan fotókiállítást kíván megvalósítani ,,Az érem harmadik oldala" címmel, mely a Magyarországon és a határokon túl élő amatőr és hivatásos fotósok alkotásaiból kerül összeállításra. A kiállításra pályaművekkel lehet jelentkezni, melyet szakértő zsűri bírál el. A kiállításra olyan fotókból kíván válogatni az egyesület, mely megmutatja egyrészről a gazdag, másrészről a szegény, nehéz körülmények között élő roma társadalom mai arcát. Olyan elkapott pillanatokat szeretnénk megmutatni a képeken keresztül, amelyek jól tükrözik a roma emberek sokszínű tehetségét, szorgalmát, a bennük élő szeretetet, kitartást és alázatot, a szegénységben és kilátástalanságban is megvalósuló életigenlést. A kiállítás példát kíván mutatni a roma/cigány és a nem roma közönségnek egyaránt, egy olyan harmadik utat mutat be, ami a roma közösségnek tehetetlenség érzetét és a nem roma közösségek felelősség áthárítását egyaránt felülírja.

 

Pályaművekkel szembeni követelmények:

Fekete-fehér vagy színes fotó digitális formában, minőségi elvárás az 5 megapixeles méret jpg formátumban.

A pályázat benyújtása:

A fényképeket juttassák el hozzánk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre a mellékelt pályázati adatlappal együtt legkésőbb 2017. augusztus 31.-ig! A nevezési határidő LEJÁRT!

- A pályázati felhíváshoz kapcsolódó további kérdéseket is a fenti címen várjuk.

A pályázatok értékelése és díjazása:

A pályázatok értékelését a szakértő zsűri végzi.

Díjátadó helye, ideje: 

Hamarosan megadjuk a helyszínt és az időpontot!
- Díjazás: 1. 30.000 Ft, 2. 20.000 Ft, 3. 10.000 Ft pénzdíj

Egyéb feltételek:
A pályázati részvétel ingyenes. A legjobb képekből 2017. szeptember 8-22.-ig kiállítást szervezünk a Halis István Könyvtárban Nagykanizsán.. A pályázó a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és hozzájárul, hogy a szervezők kiállításokon, publikációkban, média-megjelenésekben a képeiket térítésmentesen felhasználják. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

 

Bővebben...

Népkonyha megnyitó

2017. június 30., péntek 12:21 Kategória: Hírek 0

2017.06.30.-án került sor a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében megrendezett meleg étel osztás hivatalos nyitórendezvényére. Az ételosztás a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége végzi a rászorulók részére több helyszínen: Nagykanizsán, Murakeresztúron és Zalakomárban. Az ételt a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. főzi.

 

 

 

Bővebben...

Tanoda évzáró rendezvény

2017. június 16., péntek 08:26 Kategória: Hírek 0

2017.06.08.-án került sor a Lumina-Lámpás Tanoda év végi záró rendezvényére, elbúcsúztattuk a nyolcadikos diákokat. A gyerekeket pizzával és tortával vendégeltük meg. A tanulók nagyon örültek, hogy itt az év vége és vidáman ünnepelték velünk a sikeres év lezárását. Szeptemberben folytatódik a munka!

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Nagykanizsai Javítóintézetben jártunk

2017. június 12., hétfő 12:33 Kategória: Hírek 0

http://www.kanizsaujsag.hu/kereses/index.php?m=200&ckid=36260

 

Bővebben...

Elérhetőségeink

  • +36 / 93 311 - 550
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 8800, Nagykanizsa Zrínyi u.42

08_tuv.jpg
06_fi.jpg
04_dan.jpg
03_eem.jpg
07_velux.jpg
01_okomenikus.jpg
05_autonomia.jpg
eet.jpg
02_ntp.jpg
plyzat.org logo.jpg